29* – “Arctic Saga”, audio/video-DVD met illustraties van Rik van Linden van den Heuvell (2015)

De handeling van deze audio-visuele vertelling is uit eigen fantasie ontstaan. Het verhaal focust in op een gemeenschap van “Trollen”: kleine magische wezens met bijna menselijke eigenschappen die in veel Scandinavische volksverhalen voorkomen. Muziek en illustraties, – ruim 90 statische beelden van Rik van Linden van den Heuvell -, beschrijven tesamen hoe de trollen reageren op de barre leefomstandigheden in de arctische winter, op elkaar en op de heftige overgang van de winter in de lente.
De DVD omvat 4 films: de eerste film gebruikt “Magic Winter” (cat.nr.11) als audio-track, de tweede “Symfonietta” (cat.nr.27). Scenario en illustraties zijn voor beide films hetzelfde.
De derde film geeft een impressie van de repetities en opnamesessie van de eerste audio-track, de vierde film laat een deel zien van het ontstaansproces van Rik’s illustraties.
De afspeelduur van de films bedraagt resp. 18, 18½, 7 en 2 min.
Het scenario wordt tussen de delen van de audio-track voorgelezen door de Britse acteur Stewart Clapp.
– Voor namen van de uitvoerenden en voor toegang tot de bijbehorende partituren en CD-opnames, zie onder cat.nrs. 11 en 27;
– voor aanschaf DVD, zie kolom “bestellen” onder “DVD#2”;
– voor interview met de auteurs in het “Bussums Nieuws”  dd 09-12-2015, zie kolom “artikelen”, onder “09 – interview in het Bussums Nieuws”
– download de tweede film (audio- en video) via YouTube:
https://youtu.be/APpjHoia4GU

Dit bericht is geplaatst in composities. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.